dijous, de maig 31, 2007

Seguim amb la llista dels millors jocs d'Atari ST(Aquest homenatge ja tardava):
És difícil perque la memòria comença a fallar peró ho intentaré:

Barbarian: Mític joc de lluita en 2 dimensions on hi havia un moviment que te permetia tallar el cap del contrincant fent una volta damunt el teu eix. Després venia un bitxo i se'n duia el cos estirnt i el cap... a cosses!! Era un joc espectacular per lo ràpid que era.

Head Off!


Airball. Espècie de joc en 3D (ja en vaig parlar ahir un poc) que consistia en passar pantalles (com si fossin puzzles) amb una bolla plena d'aire que s'anava desinflant. Per una part havíes d'aguantar fins al pròxim inflador (podíes anar botant per descifrar les fases) i per altre havíes d'anar alerta amb els pinxos i altres putades que hi havia per tot. Original pero difícil.

Where time stood still: Aventura gràfica d'un grup de persones heterogeni que es perd després d'un accident d'avió i es troben a una illa on el temps no ha passat (Per aixó hi ha dinosaures...) i els has de "conservar" vius. Com sempre a aquests casos n'hi havia un per cada cosa i havíes d'alternar el protagonisme d'un o l'altre depenent del repte suggerit.

Defender of the Crown: Joc d'estratègia medieval difícil a més no poder allà on entre 4 senyors es dirimien els territoris de la vasta campinya anglesa. Bons gràfics peró un poc avorrit perque no hi havia manera de putejar als altres.

Aixó molava quant ho feies tú

Test Drive: Joc de cotxes allà on podíes triar: Lamborghini Countach, Porsche 911 turbo, Ferarri testarrossa, Lotus Sprit Turbo. Els gràfics s'han superat moltissim peró la idea és la mateixa: Velocitat i la policia darrera. A més quant començava sortíes tú dins el cotxe, s'abaixava el vidre .. i gas fondo.

Les roques eren unes retxes.. pero estama l'any 87!!

Bubble Bobble: Plataformes a tope en una conversió famossísima de recreativa. Acció trepidant, 100 pantalles i dos bitxeus que havíen de tancar a tots els altres dins bimbolles i fer-les esclatar. Hi havia bitxos de tots els colors, podíes agafar vides i diferents "gadgets". Superadictiu.

Aquest joc encara és igual de jugable (com el Tetris o molts altres)

Xenon: Joc de naus també molt adictiu. Mata mata i a volar (poc a poc). també era una recreativa. Xenon 2: Megablast, la seva secuela, va ser també un clàssic. Eren adictius també per lo difícil que eren. Ara els jocs te'ls passes amb més facilitat. Predecesors del que sería, per jo, el joc de naus definitiu (aquest amb scroll lateral): El R-Type.

Si feies es cap viu no era tan difícil

Speedball: Curiós joc mescla de balonmano, mad max i robocop on havíes de fer gols per unes pantalles que anaven canviant i creant noves dificultats. Precursor dels jocs per jugar "a dobles" (lo que només amb un teclat anava bastant malament).

Cómodos, cómodos no hi anaven


Fly simulator: Simulador de vol amb gràfics prehistòrics peró que ja te donava la sensació de llibertat de la que parlava ahir. Podíes anar on volíes (El deixaves un parell d'hores volant tot sol i mai topava). Aterrar era bastant complicat peró sempre hi havia ajudes. També podíes triar entre un parell de tipus d'avió.



Es veu clarament Menorca allà abaix no?



Me'n deix de molts i bons peró aquests són els que més en vàren marcar. Record També l'Arkanoid (the revenge of Doh!), el Ghostbusters, un d'escalada que no m'enrecord com es deia, El Gauntlet, El Batman etc... Era una espècie d'ordinador amb un Mac Os primitiu que et permetia fer anar el mouse. Els jocs anaven amb disquets de 3,5 i duia ports per impressora i entrades MIDI. Estava entre una consola i un ordinador personal. Va superar a l'Amstrad (que venia de superar a l'Spectrum) i va ser superat per l'Amiga. Ce la vie.


2 comentaris:

Maribel ha dit...

Mmm no el coneixia aquest de "Where time stood still", es rollo Perdidos no??? A test drive si que jugava, pero tan antic és??? Jo al 87 només tenia 6 anys i estava ben viciada, sempre triava el Corvette perque duia els contaquilometres en digital...

Simo Llepol ha dit...

És q n'ha sortit moltes edicions, de fet n'acaba de sortir un per play si no estic equivocat. tb pot ser que als ja estessis viciada jejeje.