dimarts, de febrer 15, 2011



Julie & Julia.
Imaginau-vos una Chef del anys 50, real, americana, casada amb un treballador de l'ambaixada USA a Paris. La dona s'avorreix i comença a cuinar, a aprende, i amb els temps escriu un llibre, el seu primer bestseller. La historia és real. La senyora es na Julia Child. El llibre es diu Mastering the Art of French cooking.

40 anys més tard, una jove bloggera, na Julie Powell, se proposa cuinar les 524 receptes del llibre original de na Julia Child, en només 365 dies. Triomfa i escriu un llibre sobre la aventura i el seu blog. Un altre Bestseller. El llibre es diu Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen.
Aqui teniu el seu Blog original, amb el seu patir diari per fer les receptes i els seus entrebancs: http://blogs.salon.com/0001399/
Tot això és real. De fet elles dues no se vàren arribar a coneixer personalment, pero varen coincidir amb el temps i na Julia Child va saber del treball de na Julie Powell. Al 2004, amb 91 anys, va morir sense arribar a conèixer a la seva més gran admiradora.

Al 2008, na Nora Ephron agafa tapins i fa una pel.licula de tot això. Amb una interpretació de na Meryl Streep de les bones, bones.
I és d'aquestes pel.lícules que les veus i te'n aniries a la cuina a demostrar que dus un Chef amagat dedins disposat a cuinar qualsevol plat, per desgràcia els 5 minuts que s'estorba el Chef a aflorar ja has fet un desastre i has cridat a telecallos.
Passava igual amb Smoke i la fumera. Pero era més fàcil.
Llibre > Blog > Película.