dijous, de febrer 10, 2011



El Gran Wyoming, una relíquia dels 80 que encara funciona.

S'ha sabut actualitzar i adaptar, rodejat de un parell de jovenetes que li riuen les gràcies ("que guapo soy") i amb un equip de guionistes més que envejable, hem de reconèixer que, El intermedio, és de lo poc que se pot veure ara mateix als mils de canals de la TDT. 
La llàstima de El Intermedio, del que me declaro seguidor habitual, és quan se posen transcendentals, sociológicament empírics (ells li diuen "experimento sociológico), per dir-ho d'una manera més explícita. I és que els hi agrada molt fer trampetes amb actors i càmares ocultes i jugar a "mira que racista/classista es la sociedad española".

M'explic: L'altre dia (i no és la primera vegada) varen collir un actor negre i el varen vestir de pilot. Aquell home, que a simple vista pareixia un pilot de veres, explicava als conductors, defora de l'aeroport de Barajas, que tenia un problema per treure doblers amb la tarja i necessitava ajuda per arribar a Madrid. La gent, gustosa i confiada, li deia que si, que l'acompanyaven.
Després, el mateix actor, vestit amb vaqueros, ho tornava provar amb una sort molt distinta. La gent li negava dur-lo cap enlloc perquè, en principi, no se fiaven.
La superconclusió que radiografia i defineix als espanyols: Som uns racistes o, en aquest cas, uns classistes (o les dues coses). Mos fiam d'un uniforme, encara que el dugui un negre. Aquesta prova, tan manipulada, a alguns els hi servirà d'exemple (la mostra, estadísticament, tampoc fa la prova massa fiable, apart del modus operandi), pero és tan fàcil i demagògica que no me pareix digne d'en Wyoming i els seus guionistes.
Per la mateixa regla de tres una persona que no sàpiga rés de futbol no durà a n'Eto'o o a n'Adebayor. Valenta xorrada, aquests dos, com el suposat pilot, tenen massa mitjans a l'abast com per haver de recòrrer el parking de Barajas amunt i avall a la cerca d'ajuda per anar a Madrid. (per molt que una de les tarjes no li funcioni).

El video de l'experiment: Que será lo que quiere el negro.

PD: N'Usun Yoon (més o manco s'escriu així no?) també desdiu un poc amb el panorama general.