dilluns, d’octubre 04, 2010


Aquests dies ha visitat l'aeroport de Palma el famós Airbus 380, el pajaro de hierro més gran del món. Aquesta circumstància ha fet que es parli molt a Mallorca dels Spotters, gent -fotògrafs concretament- que es dediquen a caçar als avions amb les seves càmeres com si estesin de safari per Kenia.
La primera vegada que vaig sentir aquest terme va esser quan vàren estrenar Trainspotting, la moda (per desgràcia encara actual) de traduïr els títols de les películes no ens tenia acostumats a que ens arribés, no només un títol original, si no també un a paraula intraduible i complicada. Trainspotting volia significar, en principi, la observació dels trens. Després vàrem averiguar que era un mot emprat pels yonkis que volia dir cercar-se les venes per picar-hi la agulla.

Ara, els moders spotters amb les seves Nikon i els seus objectius-pepino fan spotting amb les darreres novetats aeronàutiques que floten per l'aire (i nàutiques) i les mos mostren a un munt de webs de seguidors i compartidors.

Definició a la wiki i links amb les webs dels Spotters: http://es.wikipedia.org/wiki/Spotting