dilluns, d’agost 30, 2010


Per Menorca tot igual. Igual de bé.
He notat més presència que mai d'italians (de totes les edats) i, segons en Dan, la diferència amb els altres anys -punt de vista turístic/econòmic- és que la gent enguany se'n va de picnic a les platges, un poc a la aventura; I els altres anys, als españolitos, si la platja no tenia xiringuito per fer una Cruzcampo els hi queia l'ànima als peus. O sigui: La crisi o la Tarifa plana d'arena.

No passa rès. Les platges estaven petades pero s'hi podia estar. Se troba lloc fins i tot als pàrquings (inclús a Sant Lluis, amb el jaleo començat). Hi havia també la possibilitat d'estar-se qüasi tot sol a alguna cala, lo qual és un autèntic luxe en plé més d'agost (això sí, s'ha de caminar un poquet). Les del nord, confirmat, són més verges que les del sud (no ha de bufar Tramuntana pero!)

La teoria de la Autosuficiència Vacacional (o també denominada Botellon Familiar, una espècie de hippisme obligatori.) den Dan cobra vida si et passeges per exemple per Cales Fonts, on en ple divendres 27 d'agost, era possible seure en un restaurant sense reservar (No al Trebol, of course). La gent se'n va al super, carrega (i no de JB precisament) i se'n va per enmig a dinar/sopar i el que faci falta. Resultat? Un augment de la brutor, no exagerat, pero si la tendència se confirma, pot arribar a ser preocupant. Al cami cap a la platja de Macarella fins i to vàrem trobar un bolqué usat (a part de tabac, llaunes...).
Un puntasso: Un tipo a la platja de Cavalleria que se passejava amb una carretilla venent llaunes fresques, això sí: Recollia tot el que podia i més: Net el paio. La llauna d'Estrella 2 euros, no esta mal si se té en conte que el tio havia de baixar les famoses escales.

Ciutadella un ambientasso, amb tot de gent i tots els negocis oberts i a rebosar de gent (per Sant Joan és un altre història), Maó estava més mort, molt de rollo nàutic al port bastant pijo i italià, i pel centre els currantes de sempre mesclats amb els turistes a la recerca del millor souvenir. Molts de catalans, com cada any, i algun famosete per enmig.
Sant Lluis (vaig fer bonda), En Dan i na Tsukiko, s'Arenal den Castell, Binibeca, El Nàutic, Fornells, Binimel.la, la fabrica de cervesa Illa (de la que parlarem d'aquí uns díes al bloc de La Birreria) i altres noms propis arrodoneixen aquest complet cap de setmana. Les fotos, poc a poc, al Flickr.