dimecres, de febrer 03, 2010


Fort Knox. Qui no ha sentit a parlar de Fort Knox?.
Allí és on haurien d'anar a tocar un dobler totes aquestes mel.leres de per aquí; Si, ja sé que és molt fàcil ficar a tothom al mateix sac i etiquetar-los de lladres (que és políticament molt incorrecte, com ells) i que no tots els personatges públics que han passat per el martell de la justícia mereixen ser tractats igual o amb el mateix grau de degradació. Ja sé que n'hi ha, inclús dins la justícia, moltes d'injustícies. I ja sé que no és el mateix que tanquin a un veinat o un amic que al secretari de l'ajudant del tinent de batle d'Andratx.

Pero el que tampoc no es pot pretendre és que la gent del carrer, els que just, just sabem que nom tal o qual responsable d'una conselleria determinada, que no sabem ni on són les seus d'aquestes conselleries (i poc que ens importa, en la majoria de casos) i ni, de bon troç, perquè serveixen la majoria d'arees creades per Governs i Consells a l'ombra d'aquest tinglado i que tenen noms impossibles (CITIB, IBIT, CDTIB, CagateloritTIB). Idò el que no podem noltros és destriar si aquell és més bon al.lot, si aquest l'han denunciat "oh, pobret" i no en té cap culpa, si l'altre només va firmar i no sabia el que firmava, si un passava per alla i va comprar on no tocava o si l'altre se'n va anar de putes per Russia i... bè, a aquest si que l'entenem.

I el que no és just és que ara siguin ells les víctimes, que siguin ells els que ara ens mirin amb el cap baix dient: "No ho enteneu, va ser una qüestió tècnica/interna, el responsable no som jo". No, mai entenem rès, som tontitos i voltros molt vius.
Per cert? Quí és el Pulitzer de la policia que posa els noms a les operacions?