dimarts, de febrer 09, 2010

Crònica d'una mort anunciada.

El complexe "d'Oci" Riskal, que va obrir enmig de tot el boato palmesano pertinent, amb polítics de moda com en Miquel Nadal el frio, ara fa un any, tanca les portes i deixa darrera del seu fracàs un edifici que farà més nosa que una busca dins un ull i les seves pretensions de sitio rico. Qué de Titànics!.

Es que els mallorquins no n'aprendem mai. Mai, mai, mai de la vida. I si no, esperau les pròximes eleccions. Pero no canvio de tema no, que el Riskal me recorda a un altre mamotreto que tenim a Alcudia, just davant l'albufera: El Fogueró Palace (ja n'hem parlat per aqui). Un rojat aixecat per ser lo más i que ara és un niu de rates. Ei, que a l'any 1989 hi va cantar en Julio Iglesias (35.000.000 va costar dur-lo!). He trobat un retall de la hemeroteca de l'Abc que descriu tots el detalls previs de l'actuació. Tot un viatge al passat, ay pajarins!:

Com aquest -i mirau el els comentaris de la noticia al DM, que són bonissims-, n'hi ha a mils, repartits per la geografia mallorquina (Edifici de Gesa, Lluis Sitjar, Edifici Flex i alerta amb el Polígon d'Alcudia, un dia en parlarem, per ara no té ni corrent...), i que són el reflexe de la nostra manera de pensar i d'actuar. Feim 4 duros i ala!, a la aventura sense tenir-ne ni puta idea. Que se morin de ràbia els veïnats, que anam grossos!

Aquest kernel, de totes formes, estava cantat. Li va costar 50 milions d'euros un complexe per que? Per anar a dinar?, quan dins Palma hi ha molt millor oferta, no has de moure el cotxe i a més barat? Per sopar?, A la foscor de la carretera d'establiments? Precisament que ara s'estila lo intim, minimal i acollidor, aquest visionari va i fa una espècie d'Alcampo per sopar i fer copes. Per fer copes? Esa es otra, anar de juerga a un lloc que has de collir cotxe? Quina gran idea. I devora una rotonda!

Si, com diuen alguns dels comentaris, no és per blanquejar doblers, s'endurà la ostia més grossa dels darrers temps, el Nobel a l'empresari de l'any, per puret.