dimecres, de setembre 04, 2013



Davant aquest allau (yeeeah!) de programes/pseudorealities del motor que mos ofereixen per Discovery Max, i també per Energy (I repeticions per moltes altres), no me queda més remei que fer un Top Three dels que més m'agraden i, sobre tot, dels motius.

El número 1, sens dubte, el més veterà: TOP GEAR. Ens sobren els motius com deia aquell: Me quedo amb el toc british, amb la mala llet den Jeremy Clarkson i amb lo sobrats que van de pressupost, lo qual els hi dona peu per fer totes les animalades possibles amb els cotxes, pero sempre desde la estimació que tenen envers aquest món. Gent directe i molt anglesa.

Numero 2, molt aprop del 3: FAST & LOUD. No explicaré de que va, perquè es de tots conegut: La xuleria den Richard Rowling (El fill de puta ha guantat dos pics la Gumball 3000) i, sobre tot la barba de n'Aaron Kaufman. Carros americans i tunejades ben fetes i variades posen la resta. La mania de treure un fajo de billets per pagar un cotxe me sembla inverosímil. El programa de cotxes preferit, no cal dir-ho, per a un gran grup de politics mallorquins dels darrers 20 anys.

I Numero 3, i amb molt de carinyu, per als dos craks de WHEELERS DEALERS (Joyas sobre Ruedas ): En Mike Brewer i n'Edd China. Segueix amb la tendencia de Fast & Loud de no deixar que la cosa personal s'interposi dins el món del automòbil i la seva feina (cosa que passa sobre tot a American Chopper, on pareixen més importants les bregues entre pare i fill que una altra cosa), i donen molts detalls de les passes que segueixen per comprar, arreglar el cotxe i tornar-lo a vendre, així com els preus de totes les operacions. Sempre desde el bon rollo i a més rescatant cotxes més humilds i més al abast de tots. Té un toc british cutre (no com els Lord de Top Gear), més de barriada, lo que fa que sigui encara més creible. I si, els cotxes no pareixen mai de la talla del mecànic, n'Edd.

Algún dia parlarem dels dos cunyats dels acuaris, no passeu pena.