divendres, de setembre 09, 2011

Tornam al blanc, que és més net, pulcre i innocent. (No Mou?).


M'havia passat per alt, i això que quan ho vaig llegir la sang me va bollir, comentar les respostes, agudes, tirades a ferir i d'un paternalisme cap als mallorquins vomitiu, que n'Alvaro Middelman -un d'aquests alemanys (aquí hi val qualsevol nacionalitat) que se pensen saber millor que noltros com som, que feim i perquè, va concedir a la entrevista que en Matias Vallés li va fer fa un parell de setmanes al Diario de Mallorca.
Aquest home, jefe gros d'Air Berlin (qui més qui manco hi ha volat i no me puc queixar), endiosat per la pilota que li fan els polítics, coneixedors de la dependència dels vols que des del País de na Pepinen cap aquí es fan perquè el negoci de la hoteleria ens funcioni, és d'aquests que no se guarda la seva merda d'opinions incultes per el soparillos entre amics a bordo de la Rioja. Si no tot lo contrari; Aprofita un mitjà de comunicació, on tothom hi té accés, per obrir la capsa de trons i, en un segón, carregar-se (o intentar-ho) anys i anys d'esforç en matèria lingüística, cultural i social. No sé si sap lo que ha costat arribar on som ara, i no sé si sap la importància dels fets succeïts després de morir el tio Paco en qüestions normalitzadores perquè, si ho sabés, el que hauria de fer es callar i no dir més collonades.
Al tio el presenten com a soci del GOB sense pensar que, del GOB, s'hi pot fer soci qualsevol. De fet, en Leo DiCaprio es un famós ecologista i viatja en jet privat. Deu esser d'un SupraGOB.
Aquí teniu la millor perla: Esta historia del catalán es un empobrecimiento, los nacionalistas lo reducen todo a eso. Hablo cinco idiomas y medio, que es el mallorquín. Nunca lo llamo catalán, me gusta el artículo salat.  I aqui la entrevista sencera. Fa un poc de mal de panxa. Sobre tot si te'l imagines assegut al Port d'Andratx, mirant els pocs forats que queden sense construir, bevent un vi blanc de 12 euros/copa, amb els seus xinos vermells i les seves ulleres de colorins, molt alluny de la realitat mallorquina i dels seus problemes reals.
La gent del GOB va protestar a nen Matias Vallés i ell va replicar. És lo dolent de ficar-se amb un periodista. I no és qualsevol. Aqui la réplica.


He de donar gràcies a nen Biel Carros perque, involuntariament, m'ha recordat aquesta entrevista.