dimecres, de juliol 28, 2010

Segons el catalans Curses de Braus, segons la resta de l'estat espanyol Corridas de Toros. Segons noltros Toros, directament: Fan toros. Hi ha toros. Has d'anar a nes Toros?.

No m'agraden els toros; No només perquè sigui una cosa espanyola o perquè facin mal als animals, que també. Es que és una cosa antiga, viejuna, machistota i passada (un poc com l'exèrcit o la església, pero amb manco doblers), amb tots aquells homes disfrassats ridículament d'estatuetes de televisor (o era al revés?), adorant i besant a unes verges que ja no existeixen, encaixonats amb zero glamour dins un microbus de cami al "Ruedo", firmant autògrafs a 4 fanàtics que no tenen ni la EGB.

És com d'una heroïcitat caduca i retrògrada, com una cosa descontextualitzada i fora de temps. S'hauríen de veure en blanc i negre, de fet, fa 60 anys, amb el blanc i negre, la sang no era tan sang i el patir no era tan patir. Avui, amb l'arribada del HD i de les càmeres amb mils de megapixels, la realitat se'ns ha tirat damunt i tot aquest realisme mesclat amb la nostra suposada consciència moderna i ecològica que ha fet que tot aquest teatre hagi quedat molt enrrere. De fet, l'altre dia vaig llegir un article, a una revista a, com no, un bar de Palma, d'un ex-crític de Toros, un home que havia crescut interessat per toros i havia fet d'aquell interés la seva professió. Ara, retirat d'aquestes històries, reconeixia haver canviat i, que en plé segle XXI, era un disbarat anacrònic i una barbarie. Aquest canvi no tothom el pot fer.
Els catalans han canviat, han parlat i sels ha escoltat. De totes formes hauríen d'haver prohibit les Corridas de Toros, no les Curses de Braus.
Si a Mallorca o a Balears prohibissin els toros, seria una rialla, ja que aquí els toros són una rialla. És un festival, una sesentada, una espanyolada i un souvenir. Pero és impensable, ja que aquí no se solen fer les coses per sentit comú, si no per euros.

Ara si que no entenc perquè tanta gent du un adhesiu d'un toro aferrat al cotxe, són els defensors del toros -de l'animal, vull dir- o del les corridas, alla on l'animal és maltractat??. I apart, vols dir que d'aquí poc prohibiran les colcades d'ase també?
Tot el que té a veure amb la simbologia automobilística és un mon per investigar. També tendrà el seu dia.

Aqui el Niño de la Bruni entrant a Matar. I esta com a emprenyat.

Més fotos de San Fermin a The Big Picture.