dilluns, de maig 03, 2010


Quina aiguada que cau. Els nostres turistes deuen estar contents. Ja és una putada anar a un lloc pel bon temps i la playita trobar-te això: El puto Kathrina.

Canviant de tema. Despus ahir se va inaugurar la Expo 2010. Que, com els darrers jocs olímpics, els del 2008, es fa a la Xina. (la de Saragossa no va ser "universal", encara que no entenc molt bé la diferència).
Aquesta Expo, feta amb to el boato d'una superpotència com la Xina mandarina, els hi ha costat inclús, més que els propis jocs olímpics.
En un principi, les exposicions universals (com la de Paris) servíen per mostrar a la resta del mòn els avanços en materia tecnològica, el artisteo de moda del moment o les curiositats de les colónies. A principis del S. XX, quan per saber com funcionava un motor de treure aigua (per exemple) havíes d'anar-te'n a una d'aquestes exposicions, la cosa tenia una lógica: Concentrar a la gent a un lloc sembla més fàcil que anar país per país a mostrar l'invent en qüestió.
Pero i ara? ara que un nin de 7 anys se pot connectar a la xarxa i baixar-se videos, pdf's i imatges de com fer una bomba lapa amb una pell de plàtan, o inclús els planos originals de la torre Eiffel, és necessaria tota aquesta despesa?. Idò agarrate que vienen curvas: El pabellò espanyol, presentat l'any passat, diuen que ha costat 55 milions d'euros.
En moneda mallorquina: 0.58 PalmasArena.

Això si, les imatges, cortesia de Boston Globe són una monada.