divendres, d’octubre 02, 2009


Les Rotondes. O rodones, que diuen els vells.

Ja no és el primer pic que en parlam per aquí pero ara tornen estar d'actualitat (ja veus tu, les rotondes estan de moda).

I tornen estar de rabiosa actualitat -com el color morat enguany- perque resulta de ses resultes que s'ha inventat la Turborotonda: El cel ha escoltat les meves plegàries i s'ha inventat una rotonda anti-mopis!.

Els mopis, aplicats a la farándula rotondil, són aquelles persones (di-lis persones, di-lis algu que s'ha tret el carnet, ha accedit a un cotxe i no sap massa bé on és) que, quan s'acosten a una rotonda, prenen les dues actituts mes toca-pilotes que se poden dur a terme devant tan magnífica intersecció circular:

A. Fan el ceda de una rotonda com si fos un Stop. NO T'ATURIS SI NO VE NINGÚ COÑO.
B. Agafen tota la rotonda pel carril de defora encara que facin un canvi de sentit. (o set voltes cercant la senyal "Puerto de Andratx", i estan a Capdepera).

Hi ha els firerets que les agafen per dedins per adelantar i elS que se boten el ceda. Aquests dos són manco perillosos ja que ho fan (feim) per una circulació més fluida i per no estorbar.

Idò les turboglorietas famoses venen a solucionar aquests petits inconvenients d'una tacada: Guien al conductor cap a la seva sortida pel carril de la rotonda que més convengui; O sigui, no s'acumulen tots els capullos al carril exterior i permeten una entrada ràpida si el carril és buit. Invent holandès, ja n'hi ha una a Espanya, i per lo vist funciona de meravella.

Per no enredar-me més vos deix amb dos links interessantíssims sobre el tema i, de passada, propós que instal.lin una d'aquestes turborotondesinyección a Mallorca, cau de milers d'aquestes cruïlles anellades. Seré el provador, si vol el govern de turno (el que sigui, que ja fan oi tots). Els passos de peatons?. Que és això?

Las turboglorietas a Circulaseguro.com