dijous, de setembre 17, 2009


Tots heu sentit parlar de Sealand, una micronació (no reconeguda oficialment) damunt una estructura militar abandonada en aigües internacionals al sud d'Anglaterra.

Un pirat, ex-comandant de la marina, Bates per més senyes (també casualitat) s'hi va instalar als anys 60 per, en principi, emetre una Radio Pirata, peró més tard, amb una ventolera de por i carregat de ginebra fins les orelles, va instaurar una nació amb la seva moneda, himne i demès comèdia estatutaria (ell mateix n'era príncep... El Príncipe de las Mareas, no te jode).

La història es ben curiosa i va més en serio del que pugui pareixer. Llegiu-ne les incidencies (un español, como no!, va intentar fer negoci venent passaports i captant inversors per un suposat exèrcit i per comprar avions a Russia) i els origens i demés anècdotes aqui i aqui. També té web oficial: http://www.sealandgov.org/

Aquest caldo de cultiu: Una illa a una plataforma, un estat semi-oficial, una familia reial fora-borda... Han donat molt de sí. Al seu newspaper publiquen una serie de projectes molt guapos sobre com podria quedar la "illa" amb unes reformetes. Aqui un exemple del "jaqui"


Inclús Red Bull hi va organitzar una trobada d'skaters amb poques feines. Red bull access all Areas!: