dilluns, de juliol 13, 2009

Perque rebem cada dia newsletter (spam qüasi bé diria jo) de totes i cada una de les empreses o terceres on hem deixat el nostre e-mail (perque no mos ha quedat més remei) i no rebem mai informació de les entitats públiques?

Ahir en parlavem. Els ajuntaments, tan moderns se pensen ser, es podríen preocupar de tenir una base de dades d’e-mails de la seva població i encarregar-se d'enviar-lis tota la informació del poble. Concerts, exposicions, mercats. Una agenda cultural i altra informació útil (carrers tancats per obres, canvis d’horaris o d'ubicació d'oficines municipals, festes, platges tancades pel mal temps...). I no haver de gastar, per exemple, les tonelades de paper que es gasten en posters i folletons que qüasi bé ningú es mira i que només importaria es penjessin allà on fos requerit.

S'hauria d'acabar aixó de fer un programa de festes en paper. El qui en vulgui un que el vagi a cercar a l’ajuntament. La informació t’arriba a ca teva on line, t’ho llegeixes tranquilament i a més a més opines i llegeixes la opinió dels demés. Linques i t’informes de tot assegut a la teva cadira, i a més mos estalviem el cost del paper, tant desde el punt de vista ecològic –sobre tot- com des del punt de vista económic, sense contar la brutor i el que costa retirar-los quant passen les festes.

Amb que que s’estalviaríen podríen fer una Base de dades i una web -alerta que s'ha de mantenir, que cadàvers ja n'hi ha massa per la www- que seria la enveja de tots el pobles. A més es podrien retro-alimetar d’altres webs ja existents. Cultura Pollença o Vine de festa per dir-ne algunes.

La maniobra seria tan senzilla com anar a la web de l’ajuntament, donar-se d’alta i ja està. Igual que hem fet amb Vodafone, la Banca march o Gesa. Jo ja no reb cap carta. Que vols un rebut? Vas al backoffice i te’l baixes.

Les administracions municipals, en aquest sentit (i en altres que ara no comentarem) van molt pel darrere de la empresa privada. Perque els ajuntaments no tenen un blog on escoltar les queixes dels veïns? On és la web 2.0 municipal? Perquè aquests paripés de les reunions mig secretes al Club i dels BOE’s penjats no sé on?

Les coses clares i la gent informada. I que no me venguin amb el rollo de “si no t’has enterat és perque no has volgut”. Aixó ja no va així. Llums aturats i cervells apagats ja n’hi ha hagut abastament. Ara t’has d’enterar si o sí. I si no hi estàs, la culpa és de l’emisor, mai del receptor.