dimarts, de juliol 29, 2008

La oferta complementalimentaria:

Devall aquest títol tant suggerent i avorrit vull, d'una vegada per totes, rompre una llança a favor de l'1% de gent que se curra el seu producte/servei envers la gent que se pensa que obrir una porta i servir menjar/beguda de qualsevol manera ja basta.
Parl, evidentment, dels restaurants de les zones turístiques. Els diaris venen plens de queixes per part dels "profesionals" del sector que, camisa descordada fins a la guixa, padaç brut a l'hombro i palillo entre les dents ploren amargament: "Es que no gastan nada!".. mentres tant te foten 3 euros per una pepsi de maquina sense gel. I la pobre familia d'alemanys asseguts a la taula, compartint una ensalada -trempada amb aquelles sitrieres que pareix que tenen vida bacteriana própia- per la que els hi cobraran 9 euros. La gent que ve probablement se gasti una mitjana de 600 euros per viatje (tant? començau a calcular: Avió, taxes, hotel, trasllats...), així que surten poc de l'hotel i quant surten el darrer que necessiten són als quatre llests que, enlloc de intentar fer alguna cosa per ajustar la relació aqualitat/preu del seus serveis, es dediquen a sucar la gallina i a queixar-se dels seus propis clients. Clients que, recordem, han entrat voluntariament al seu local a gastar-se la pasta que tant costa guanyar.
Son mils els restaurants que estan sembrats per les nostres zones turístiques, alguns ja ni han obert aquesta temporada, els altres son una foto d'un temps gloriós on es feia feina amb més il.lusió, esperant una reforma que no arribarà mai.
Aixó si, quant la cosa va malament, la culpa és sempre dels hotelers.