dijous, d’abril 17, 2008

Ahir vaig anar a Son bosc, a veure-ho d'aprop. Frisava un poc i ,com un senyorito que vigila el seu cafetal o la seva plantació de cotó, no vaig baixar del cotxe. La veritat és que hi ha ferralla i trastos vells, pero és una zona molt guapa. He sentit que molts defensors del Golf diuen: Per tenir-ho així com ho tenen més val fer-hi un golf i al menys estarà presentable. Craso error! Si feim un golf a cada abocador ilegal de ferralla pareixerà Escocia aixó. El que hem de fer és tenir el camp net i un poc ordenat si pot ser.
I aquí està la qüestió: Perquè els ajuntaments no te deixen, dins un poble, triar de quin color vols pintar la teva façana -per posar un exemple- que no desdigui amb la resta de cases, pero surts a les afores, al camp, i veus xalets fets a la aviada (i a la puta) i amb un mal gust evident (i amb més pisos i metres quadrats dels permesos), finques plenes de material d'obra i de restes de tot tipus (cotxes abandonats, lletreros de negocis que no vàren anar bé i els guarden "per si de cas"...) i porcades de tot color?. O sigui, que dins el poble no pots moure un dit sense demanar permís, no sigui cosa que passin els guiris i es perdi la armonia. Me pareix molt bé. Peró al camp, on no pocs guiris es passejen i és un reclam turístic com el poble o més -i no només pels turistes, clar-, hi podem fer lo que mos doni la gana mentres quedi dins ca nostra, encara que es vegi des del mateix google maps la basura que hi coleccionam.
Hamaques de platja, algun vaixell abandonat, contenedors d'obra, matalassos, antenes, sombrilles... anau a fer una volta pels camins i voreu.
Som un porcs amb el síndrome aquest de Diógenes que mos pensam que com que tenim la brutor dins ca nostra no molesta a ningú: Mal!