dijous, de maig 24, 2007

Algú ha vist com estan deixant la zona del polígon d'Alcudia? Com la estan deixant i com quedarà. El Parc Natural de s'Albufera quedarà totalment rodetjat d'enemics a la natura: La Central de GESA, archienemigo (necessari supós) que omple de restes les finques de per devora (és de veure) i de camions les carreteres que duen el carbó del Port d'Alcudia. Ara han fet un Polígon (també supernecessari me diràn), aferrat a s'Albufera també. Més camions i molta brutor (algú ha vist mai un polígon net?? ...i perque han foradat tots els voltants, incluida la pujada al puig de Sant Martí?). Idó ara queda, a l'altre part, fer un Golf. I el faràn. Ja ho crec. (desde l'helicòpter serà una taqueta verda molt mona Sr. Mates)

Ens enreim a cara alta dels todo-incluido de sud i centre-amèrica, allà on te recomanen no sortir de l'hotel (o la majoria no en surt): "Jo no hi aniré mai a un lloc així, a mi m'agrada l'aventura i mesclar-me amb els natius" (panolis...). Diuen perque el nivell d'inseguretat ciutadana és molt alt i els rics occidentals no es volen mesclar amb la realitat d'allà. Noltros ens escusam amb el nostre europeisme, la nostra seguretat, infraestructures i bones comunicacions per ser el pati de recreo dels alemanys i altres europeus peró... que passarà si un dia aquest pati es converteix amb aixó del que tant ens enreim? -i no estic parlant d'inseguretat que també- Que passarà quant sortir dels hotels sigui una aventura allà on hi poden deixar la vida dins un cotxe de lloguer (o amb una bicicleta, trista realitat) i on l'alicient d'un paisatge atractiu s'hagui esfumat darrera poligons, centrals, autopistes, urbanitzacions i demés armament de destrucció massiva del paissatge?. Quedaràn Valldemossa i Deià sí (i algún Molí), que com a postaletes -rodetjades de parkings per autobuses que triplicaràn la seva superficie- seràn la unica sortida dels turistes des del seu hotel (el bus podrà anar a 120 i amb les cortines baixades, el plaer de mirar per la finestra serà susbtituit per el de mirar un DVD de d'alguna pelicula yanqui). Aquesta i la de les platges, cada dia més estibades d'hamaques, sombrilles i de brutor que arriba de la mar (Ah!, i que ningú llença, ve tota sola), i amb les aigües més contaminades i brutes.

Que passará si Mallorca es converteix en una especie de Backstage per mostrar una funció més que vista i repetitiva peró que quant grates un poc, quant mires devall l'estora, no surt més que brutor, ciment, cotxes i fum.

Sempre m'enrecordaré d'un bar (supós que tothom ho ha vist, als 90 estava molt de moda) on hi havia un poster d'un jefe indio amb la següent llegenda:

Solo despues de que el último árbol sea cortado.
Solo despues de que el último río sea envenenado.
Solo despues de que el último pez sea apresado.
Solo entonces sabrás que el dinero no se puede comer.

Si, ja ho sé, és un poc cursi...pero va per els destructors de la terra. Un dia arribarà que s'hauran d'alimentar dels seus doblers. (literalment vull dir).


Mentres tant... Cimentiments

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Si , totalment d'acord . Aixo es anar contra natura i contra noltros mateixos ,esta clar . tan inteligents q se pensen aquests raraons del siment, q faran de les balears un Marina d'or o un Polaris d'aquests den Zaplana.... q es que no tenen fills ? ( a lo millor ara estic un poc sensible ) pensen que no hi ha futur? Amem si feim alguna cosa . Diuen q els moviments socials no politics funcionen .... no se algo .

Simo Llepol ha dit...

per desgràcia la gent els seguirà votnat, i res millor que sentir-se respaldat per seguir fent el que t'agrada...

DaN ha dit...

Un bon consell per enviar a les amistats: El dia 27 ves a la platja però, abans, salva-la. VOTA.

Simo Llepol ha dit...

Tu deus haver votat per correu no?