dimarts, de març 27, 2007

M'encanten les definicions de la Wikipedia:

La bicicleta és un vehicle de dues rodes que normalment són de la mateixa tossa. Serveix pel transport d'una o dues persones, degut a la força que es fa sobre els pedals, transmesa al pinyó de la roda de darrera per una cadena circular. Les modalitats esportives que es poden practicar amb aquest vehicle són anomenades ciclisme. Estan construïdes en ferro, alumini, fibra de carboni, de bambú o de Rotang.

He observat amb gran regocij que ultimament els cotxes tenen molt, pero molt més respecte (en general) per les bicicletes. Fa 10 anys aquesta massiva afluencia que rebem hores d'ara s'hagués traduit en una massacre que enriute'n tú de las termópilas. Cossos de ciclistes mutilats i escampats a dreta i esquerra de totes les nostres carreteres i demés camins saturats de tràfic amb motor.

Aquests díes, en canvi, m'he fixat que la gent té una actitut envers es ciclistes molt més cívica. I me faig 1300 Km cada mes per aquesta merda de carreteres que tenim. (cuidao!)

I aquí vaig: Mentres noltros mos hem adaptat al creixement exponencial de vehicles a dues rodes sense motor (sense adonar-mos peró és així), mentres noltros he aprés a frenar, a posar l'intermitent, a adelantar mantenguent la distancia de seguretat (encara hi ha cualque animal, pero pocs), a no pitar ni posar-los nirviosos, a no frenar-lis devant ni entrar a un cruce a dretes mentres ells venen per el seu carril. Mentres noltros hem a prés a fer tot aixó (noltros: Els burros que es mereixen punts de menys per cualsevol tonteria i que no podem ni beure'ns una canya sense que ens tanquin) les carreters i camins estan IGUAL. O sigui: Ni un puta carril bici, ni un semafor per a bicicletes, ni un trist avis nou, ni unes tristes instruccions (per ells i per noltros), ni llocs per ells aturar-se ni cap altre ajud en carretera.

De fet les voravíes de les carreteres encara estan igual de brutes i plenes de vidres que fa 10 anys (els mateixos vidres, igual). De fet, a la carretera d'Arta per dins el Port d'Alcudia (de Magic al cruce de la carretera de Los Patos per que ens entenguem) han LLEVAT el carril-bici a trossos!! o sigui que apareix i desapareix deixant als ciclistes dins un abisme: Indefensos, i als cotxes (di-lis cotxes, di-lis camions de tot tamany, repartidors, gent que fa a la feina i frissa, microcotxes, carruatges de gitanos, buses de linia etc.) inmersos en una diatriba desconeguda fins al moment: Fren i me mengen o segueixo i me menjo un ciclista? o un vianant o lo que passi per allà. Passen i vean, vaja rojat que han fet.

O sigui que s'ha gastat una millonada en una obra magna i no han tengut en compte a un dels, per ara, caps visibles de la desestacionalització:

Les bicicletes,

o sigui: El vehicle que serveix pel transport d'una o dues persones, degut a la força que es fa sobre els pedals, transmesa al pinyó de la roda de darrera per una cadena circular.

Anireu alerta?

4 comentaris:

DaN ha dit...

Moltes ganes tenc d'agafar sa bixi i partir... per cutàina pes barranc de Cala'n Porter, per favaritx, Sant esteva, Trebaluger, es camí verd i fosc... Cala Rafalet...
Ara que xerres de lo xungues que son segons kines carreteres... a sa carretera de Lô a Cala'n Porter (Es camí des borratxus)l'han convertit en ruta cicloturística, ara només es pot anar a 40km/h i està ple de senyals verdes amb un ciclista verd dibuixat.

Simo Llepol ha dit...

Per Menorca sabeu fer millor ses coses...basta veure que si heu de tapar una piscina la tapau vatuadell!!

Simo Llepol ha dit...

A que si?

http://www.menorca.info/20070323/insular/4insular.html

Simo Llepol ha dit...

el civisme el podem aprende... les infraestructures ens les han de posar