dissabte, d’octubre 14, 2006



Dissabte dematí: No és com un diumenge, dia que s'enten que no facis res i si fas algún esforç (comprar diari) pareix que has mogut el món amb una mà, sino que és un dia que "no-oficialment" ningú fa res i als pocs que anam a currar se'ns queda aquesta cara de cap de faves.
Després d'aquesta reflexió-pataleta per haver tengut que venir a currar passam a coses més series: El Laberinto del Fauno, o com una campanya de marketing mal orientada (amb puteria) te pot dur a una de les majors decepcions cinéfiles de la teva vida. Si m'haguessin dit del que realment va aquesta pel.licula probablement no l'hagués anada a veure (o si). No és que sigui dolenta ni que tengui mala fotografia (més bé al contrari), inclús els actors estan molt dins el seu paper (bé, la Verdú té accent de Marianico el Corto i a més no mostra les mames, el cine espanyol no és el que era!) peró no és la pel.lícula que t'esperes: Les figures fantàstiques de les que se suposa que està el film plé no són més que anècdotes. Estan molt per devall de la trama, en pes protagonista, que la historia principal. (la del fatxa malo malíssimo que puteja al poble bueno buenissimo).
Coses xules: El monstre que té els ulls a la mà (hauria de sortir tota la peli!), que pareix tret del Resident Evil 2. N'Alex Angulo, realment mos fa passar pena aquest home. L'escena del llibre i la sang (no diré més). La decoració i l'ambientació, tant a la casa com a fora (aixó sí és Del Toro total). I un parell de coses més que ja descobrireu.
Resum: Per jo El Espinazo del Diablo esta més ben traçada, té més coherència i és més creïble ("es que és una fàbula"! Ja, i si és una fàbula q que vé aquest excés de sang/recreació del dolor en les escenes "realistes"?). Recomanable?: Sí, si saps el que vas a veure (o al menys no tens una idea equivocada)
Besos

1 comentari:

Simo Llepol ha dit...

No crec q els video jocs tenguin res a veure, estic parlant del tipus de peli que m'esperava i la compar amb El Espinazo.
La violencia a aquesta película la trob totament gratuïta (be, el preu de l'entrada :-) i innecessaria. És com si empres un rotulador-marcador per subratllar un texte i despres d'haver-lo subratllat no pots llegir el texte. Se te queden aquestes imatges desagradables dins laretina i no et deixen percibir la trama ben aclarida.
I gràcies per la "peneta", jejeje ...ja me falta poc per tornar xupar del "bote"